Email:
    info@mariobakalov.com

Препоръки

  • Home
  • /
  • Препоръки

Организациите и компаниите, които ми се довериха

Препоръка от Марио Илиев, Country Manager Montavit Bulgaria

От името на Монтавит, изказвам благодарност и признателност за вдъхновяващото участие по време на традиционната годишна среща на компанията с водещите педиатри и ОПЛ в град София, която проведохме в края на месец октомври 2020г.
В това предизвикателно време на COVID пандемия в световен план, особено засягаща милиони пациенти и стотици хиляди медици работещина първа линия, Марио Бакалов, внесе оптимизъм, вяра и надежда сред българските лекари, че отново можем да мечтаем , да полетим и издигнем високо над облаците.
С Марио Бакалов, обсъдихме общото между медицината и авиацията, като една от неимоверно най-важните допирни точки е безопастността преди всичко.
Силата на вярата , силата на науката, силата на медицината ще победи!

preporuka

Our Bulgarian site enjoyed a fascinating motivational lecture by pilot Mario Bakalov. An Airbus A-380 pilot, public speaker, positive thinker, dream achiever and a great inspiration to all his listeners.
Thank you, Mario, for sharing your professional flight experience, mind practices and the way you overcome life challenges. It’s been a powerful experience to our team.

Robinaid foundation

Препоръка от Д-р Матиас Ангрес, Директор „International Medical Class Paediatric Critical Care”, Изпълнителен директор Robinaid foundation

Г-н Марио Бакалов ни въодушеви с еднa изключителна лекция и впечатляваща презентация в рамките на 5-я International Medical Class за детска интензивна медицина (в 30-тия Симпозиум за интензивна медицина, Бремен). На него му се отдаде да свърже по един много интригуващ, приятен и илюстриращ начин интересни аналогии между интензивна медицина и авиация. Теми като комуникация, нетехнически умения, йерархии и работа в екип послужиха и след лекцията за оживени и обогатяващи дискусии сред взелите участие медици. Поради това с голяма радост бихме желали сърдечно да поканим г-н Бакалов за участие също и в 6-я International Medical Class през февруари 2021 г.

АББ Пауър Гридс

Препоръка от Джузепе Русо, Изпълнителен директор на „АББ Пауър Гридс България`` ЕООД - град Севлиево

През януари 2020 година бе представен един нов проект на „АББ Пауър Гридс България” ЕООД – град Севлиево – „Служител на месеца” и „Екип на тримесечието”.

Целта на проекта е да отличава високите постижения и да допринесе служителите на АББ да станат по-кооперативни, позитивни, мотивирани, отговорни, иновативни, амбициозни, целеустремени, сплотени и желаещи да работят в екип.

Марио Бакалов въплъщава всички тези положителни и рядко срещани на едно място качества в себе си. Това бе и причината да бъде избран за лицето на инициативата. Марио е мотивационен лектор, който е в състояние да грабне вниманието на аудиторията си с позитивизъм, вдъхновение и с изключително интересен житейски пример и професионален опит. Въпреки, че лети високо, той е здраво стъпил на земята и преследва мечтите си с копнеж и усилен труд.

За нас бе удоволствие да посрещнем Марио във фабрика си. Появата му предизвика бурен интерес, породен от историите му, които той разказа с трепет.

Пожелаваме му успех и нови интересни преживявания, с които да мотивира все повече хора за напред.

Aurubis

Препоръка от Тим Курт, Изпълнителен директор на Аурубис

Mr. Bakalov was a special guest-speaker for an event, organized for managers in Aurubis Bulgaria. His professional and at the same time easy-going approach made the overall communication a real pleasure. The success story he shared, along with his optimistic and self-driven attitude towards challenges, grabbed the attention of the audience and completely supported the message we were aiming to transfer. Mario proved he is an excellent speaker, able to express himself in an intriguing and accessible way, also able to provoke the audience to reflect on their own approach when faced in front of an obstacle. His professional career path and the examples he shared are significant that our own personal development and growth depend on us, on our ability and courage to dream and learn, on our efforts and skills to take the best out of the opportunities we have.

It was a great pleasure to work with Mario and we hope we will have the opportunity to meet again.

HR&Leadership Forum 2019

“За мен презентацията на Марио Бакалов беше едно от най-стойностните неща на събитието на Економедиа.”
Нурхан

“Поклон за вдъхновението, което създадe Марио вчера в мен! Благодаря!”
Деница

ДСК

Препоръка от Виолина Маринова, Главен Изп. директор и председател на УС на банката.

Имах удоволствието да се запозная и убедя лично в изключителните презентационни и мотивационни умения на г-н Марио Бакалов от специалното му участие като гост-лектор на първата Лидерска академия за топ мениджърите на Банка ДСК и Експресбанк, която се проведе в периода 18-19.09.2019 г. в гр. Варна. Останах силно впечатлена, както от огромния му забележителен опит и мъдри житейски съждения за неговата възраст, така и от чисто личните му качества като неотклонно следване на мечтите и непримиримост пред предизвикателствата по пътя към тяхното осъществяване, с които служи като истински вдъхновяващ пример за околните за това, че нито една мечта не е невъзможна за реализиране.

Неговото умение да грабва и държи през цялото време вниманието и интереса на аудиторията, съчетано с характерния му начин, по който успява да влияе мотивиращо на слушателите си с ярки и живи примери, го превръщат в безупречен и желан лектор за събития с насочен фокус към служители на фирми и корпорации от широк спектър индустрии.

Изключително успешното протичане на неговото гостуване на нашата академия, както и еднозначно положителната обратна връзка от присъствалите на неговата мотивационна лекция са най-ярките доказателства за неговия професионализъм и презентационни умения, които ми дават основания да го препоръчвам напълно за подобен род събития.

Първа Лидерска академия за топ мениджърите на Банка ДСК и Експресбанк.

AGCapital

Препоръка от Христо Илиев, председател на борда на директорите на AGCapital.

Марио Бакалов беше специален гост на годишните награди на AG Capital – 100-те Най. Това е най-важното събитие за холдинга, което събира на едно място най-успешните компании, изпълнителни директори, служители и партньори на групата.

Марио сподели с нас неговия изключително интересен и успешен път към реализация на мечтите като направи интригуващи препратки и към нашия бранш. Той успя да грабне аудиторията и да вдъхнови всички присъстващи с една наистина сърдечена, естествена и много човешка презентация.

Сърдечно благодаря на Марио и с удоволствие го препоръчвам като един от най-добрите мотивационни лектори, които сме канели до сега.

Препоръка от Лийн Институт България

Васил Петров, управляващ директор на Лийн Институт България

Благодаря за участието и за интересната презентация. Публиката беше възхитена!

ДЗИ

Препоръка от Коста Чолаков, Главен Изпълнителен Директор на ДЗИ

През февруари 2019 г., в град Пловдив, за шеста поредна година ДЗИ проведе най- мащабното си мероприятие – Национална търговска конференция, събирайки на едно място стотици от своите най-изявени търговци.

Практика на такива мероприятия е да каним специални гости. Тази година това бе Старши първи офицер Марио Бакалов, които пристигна, за да сподели своя вълнуващ разказ за това как едно българско момче сбъдва мечтата си да бъде пилот.

За мен бе изключително вълнуващо да слушам историята на Марио и да усетя как неговия личен успех и постоянство вдъхновяват цялата аудитория. Самият той сподели нещо много важно – „Общото между пилотите и застрахова телите е, че си поставят високи цели, за които се изисква максимална скорост на изпълнение; трябва да предлагат на клиентите си удобни, вълнуващи и приятни услуги, за да бъдат най-добрите компании в секторите, в които оперират”.

Гордея се с всеки успял българин и съм уверен, че най-големите успехи на Марио тепърва предстоят!

АЛД Аутомотив ЕООД

Препоръка от Олена Тимофийва, Главен изпълнителен директор на АЛД Аутомотив ЕООД

Марио участваше като заключителен лектор на нашата годишна среща и бих искала да споделя препоръката си за него като истински професионалист в работата си от начало до край.

На първо място, Марио инвестира всоето време и усилия, успявайки наистина да разбере нашите нужди и настрои посланието си към темата на срещата.

Бих определила Марио като вдъхновяващ и харизматичен говорител. Той мотивира аудиторията със своя силен личен пример, съдържащ се в принципи като последователност, екипен дух, позитивен подход. Това неминуемо води всеки човек по пътя на професионално израстване и личен успех.

Историята на Марио е истински пример за това, как човек е творец на съдбата си и мечтите стават реалност посредством отдаденост и много труд.

Препоръчвам сътрудничество с Марио, в качеството му на мотивационен говорител, на компании, които целят искрено вдъхновение, заредено с лична история и пример.

Volvo Group Bulgaria

Препоръка от Карин Йохансън, Управляващ Директор на Volvo Group Bulgaria

Марио Бакалов беше поканен като мотивационен гост-лектор на нашата годишна фирмена среща и това беше страхотен успех. Той сподели своята история и мечтите си, които осъществява с много усърдие въпреки трудностите по пътя. Подчертавайки важността на работата в екип, ефективната комуникация и сътрудничество в авиационната среда, Марио направи много успешно паралел с нашата компания и бизнес сегмент. Той завладя аудиторията с лекота, като въпросите и отговорите в края на срещата не стихваха.

Марио приема мисията си със сериозна отговорност и в предварителните срещи с него определихме посоката и съдържанието спрямо нашата аудитория. Той дойде изключително добре подготвен за презентацията. Същевремено ни респектира със скромната си личност, отговаряйки на всякакъв тип въпроси с голямо уважение.

Последвалите коментари след срещата бяха изцяло позитивни. Нашата компания се отличава с разнообразие от специалисти в различни професионални направления и гостуването на Марио Бакалов беше високо оценено от всички.

Мусала Иншурънс Брокер

Препоръка от Николай Чернев, собственик на Мусала Иншурънс Брокер

За Марио Бакалов

мотивационен лектор на Годишния семинар 2019 на Мусала Иншурънс Брокер

Изключително завладяваща и мотивираща презентация на Марио Бакалов, която дни наред беше коментирана и обсъждана от служителите на нашата компания, безспорно доказателство за впечатлението, което е оставил в тях.

Лично за мен той е изключителен професионалист и патриот. В това отношение е истински пример за подражание.

Благодарим ти, Марио!

Investor

Препоръка от Георги Бисерински, изпълнителен директор Bloomberg TV Bulgaria

Изключително удоволствие за нас беше да приветстваме г-н Марио Бакалов като специален гост-лектор на годишния коктейл на Investor Media Group, който се проведе на 13 декември 2018 г. в София.

В рамките на 30 минути г-н Бакалов направи вдъхновяваща презентация за нелекия, но удовлетворяващ път към успеха. Несъмнено примерите, които Марио сподели, окуражиха публиката и доказаха, че с постоянство, упоритост и вяра, невъзможното става постижимо.

Гости на събитието бяха представители на бизнеса, изпълнителни директори на едни от най-големите компании в България, предприемачи, партньори на медийната група. Всички те останаха впечатлени от личния подход и непринудеността, с които г-н Бакалов направи презентацията си.

Представянето му очерта не само изключителния му професионализъм, но и отношението му към работата, която за него е не просто задължение, а страст и удоволствие. Тази ангажираност пролича и в отговорите на въпросите, които получи след представянето си, и от разговорите му с гостите.

Investor Media Group благодари на г-н Бакалов за мотивиращата презентация, която беше високо оценена от аудиторията.

A1

Препоръка от Александър Димитров, Главен Изпълнителен Директор на А1 България

По време на организирано мероприятие на А1 България директори и техните заместници се включиха в атрактивна симулация на борда на реален пътнически самолет с цел да проверят доколко са подготвени да работят като екип, дори и в критична ситуация.

Ръководител на полета и инструктор бе Марио Бакалов, от който получиха задача – да вземат решение къде да приземят самолета в усложнена обстановка.

Марио успя по интересен начин да демонстрира на аудиторията как се взимат решения в динамични и комплексни ситуации на борда като направи препратки към реалния живот.

При така проявения професионализъм, желание за споделяне на своя опит и насоки за личностен успех, бих препоръчал Марио Бакалов като мотивационен лектор.

Konica Minolta

Препоръка от Елена Дречева-Владимирова, Изпълнителен Директор на Коника Минолта Бизнес Солюшънс България ЕООД

Поканихме Марио Бакалов за среща с екипа ни за да сподели своя опит като пилот и предизвикателствата в работата му.

Екипа на Коника Минолта в България бе изключително въодушевен, вдъхновен и зареден от лрезентацията на Марио Бакалов и разговора с него след това. Всички ние учим и разбираме по аналогия много по-бързо. Примерите на Марио за преодолените препятствия по пътя към успеха ни дадоха стимул да мислим, че можем да постигнем още по-високи постижения в областта, в която работим. Екипа ни се мотивира допълнително и от личната история на Марио, който е пример, че за мечтите няма граници ако целенасочено ги преследваш.

Марио Бакалов е изключително магнетична личност!

Кока-Кола ХБК България АД

Препоръка от Магдалена Тютюнджиева, Бизнес Партньор, Човешки ресурси - Търговска Функция, Кока-Кола ХБК България АД

Марио Бакалов беше специален гост като част от вдъхновяващо събитие на Кока-Кола ХБК България АД, предназначено за преките ръководители в Търговска функция.

Изключително вълнуващо за колегите беше да научат от първо лице какъв е пътят до ролята на пилот на най-големия пътнически самолет Ербъс А-380. Примерите и събитията, които Марио сподели, бяха ясно доказателство, че няма невъзможни неща и че вярата в мечтите и упоритата работа винаги носят резултати. Колегите имаха възможност и да зададат своите въпроси, както и да дискутират теми, оттяхната практика като ръководители с него.

Благодарение на изключителния си опит, умения и позитивизъм, Марио успя да предаде ценни послания относно ролята на лидера, значението на сплотения екип и силата на мечтите.

Искаме да благодарим на Марио за професионализма и кооперативността и да го препоръчаме като мотивационен говорител за всеки тип събитие!

Завладяващ Afterwork с Марио Бакалов

Председателят на УС на Съвета на жените в бизнеса в България д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens България, коментира, че има допирни точки между света на бизнеса и света на авиацията заради динамиката и нуждата от бърза реакция. Тя попита Марио Бакалов как пилотите успяват да си почиват от натоварващата им работа. „Когато моят полет свърши, работата ми приключва, докато при вас напрежението може да продължи и след края на работния ден“, коментира Бакалов.

ВИЖ ПОВЕЧЕ

„Летище София“ ЕАД

Настоящото се издава на Марио Бакалов – Старши първи офицер на Ербъс А-380, в потвърждение на неговото участие в „Училище за авиация“ – доброволческа програма на „Летище София“ ЕАД

През годините сме имали удоволствието и възможността за работно взаимодействие със старши първи офицер на Ербъс А-380 Марио Бакалов. Последните ни делови отношения включват участието на г-н Бакалов в единствената по своя замисъл и обхват доброволческа програма „Училище за авиация“ под патронажа и с личната подкрепа на г-жа Ася Иванова – Председател на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД.
Представителността на програмата, допълнена от обществената разпознаваемост и доказан професионализъм в областта на авиацията на г-н Бакалов се оказаха решаващи за присъединяването му към февруарското издание на „Училище за авиация“. Признаваме усилията на г-н Бакалов и безкомпромисната му отдаденост към каузата и идейния замисъл на „Училище за авиация“. Интересът, който предизвика сред детската аудитория говори за увлекателния и неподражаем начин, по който бе представена професията пилот на най-големия пътнически самолент в света.

„Летище София“ ЕАД благодари на Марио Бакалов – Старши първи офицер на Ербъс А-380 и оценява оказаната чест да бъде сред лекторите, ангажирани в пилотната година на доброволческата програма „Училище за авиация“.

Ася Иванова – Председател на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД
Мая Андреева – Заместник-председател на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД
Владимир Рапонджиев – Изпълнителен директор на „Летище София“ ЕАД

eJOI

Относно: Благодарност и референция за Марио Бакалов

“Марио Бакалов е съчетание от отдаден сериозен професионалист и очарователен сладкодумен разказвач. Точно такъв ни беше нужен за церемонията по откриване на Първата европейска младежка олимпиада по програмиране – eJOI (http://ejoi.org). Тържествеността на събитието и високите гости – Президента на България Румен Радев и Еврокомисаря за „Цифрова икономика общество“ Мария Габриел – предполагаха стегнато фокусирано изказване; тематиката на състезанието – състезание с тежки алгоритмични задачи – изискваха логика и инженерна мисъл, основната аудитория – най-добрите програмисти до 15,5 г на Съвета на Европа – вдъхновение, мотивация и непринуденост едновременно. Марио успя да постигне и възторг и усмивки сред всички. Благодарим му и го препоръчваме горещо!

От: Красимир Манев, Бисерка Йовчева, Алексей Христов, Елена Маринова – инициатори на европейската младежка олимпиада по програмиране eJOI

Мотивационна реч пред 300 мениджъри на СИБАНК, включително висшето ръководство

„Целите, които са поставени пред нашите служители са изключително високи и задачата ни да ги мотивираме не е лека. С помощта на Марио и неговата невероятна история и личен пример ние им показахме, че няма невъзможни неща и човек може да изкачи и най-високите върхове с постоянство и усърдие!

Марио е изключителен професионалист, не само като пилот, но и като лектор. Неговите комуникационни умения, свеж чар и позитивност превърнаха корпоративното ни мероприятие в запомнящо се преживяване за всички присъстващи.“

Петър Андронов, Кънтри мениджър на KBC Group за България

EKO България

“С неговата изключително добра репутация на компетентен и ангажиран професионалист, Марио помогна съществено на ЕКО да популяризира новото си гориво Авио Дизел. Също така Марио блестящо представлява ЕКО на различните медиини събития и успя с неговите лични качества да впечатли както клиентите ни, така и нашите служители.”

Георги Деянов, Изпълнителен директор на ЕКО България

Лекции в BULATSA по управление на човешките ресурси, CISM и предизвикателствата на операция A380

“Във връзка с отличните му презентационни умения, силното лидерство демонстрирано от г-н Бакалов в международен план, му е дало уникалната подготовка, за да бъде надарения говорител и изключителния педагог, какъвто е. Присъствието и красноречието му са едновременно увлекателни и вдъхновяващи.

Без колебание мога да кажа, че г-н Бакалов е опитен професионалист, чиято самодисциплина, съвестност и комуникативност биха го превърнали в изключително ценен актив за всеки проект. В цялата му инициативност, достижения, амбиция и ентусиазъм, всяко предприятие, с което се ангажира е обречено на успех.”

Георги Пеев
Генерален Директор на
РЪКОВОДСТВО HA ВЪЗДУШНОТО ДВИЖЕНИЕ – BULATSA

portf-2

Връчване на наградата от г-н Петър Данаилов, директор на София Център

На среща с генералния директор Георги Пеев и заместник-генерален директор Иван Дяков

Носител на годишните награди за авиационни SkyStars ``Ace Star`` 2016

16.10.2016 За първи път A380 каца на летище София, България

KATARZYNA ESTATE

Марио Бакалов е мотивационен лектор, способен да грабне аудиторията с позитивизъм, вдъхновение и личен пример, както и с изключителния си професионален опит. В своите срещи и лекции, Марио използва интересни модели и примери от живота и работата си, които насърчават участниците да вярват в себе си и в своите способности, както и да бъдат успешни и целеустремени.

Цветелина Николова
Управляващ директор на Катаржина Естейт ЕООД и Платинум Брандс ЕООД

GIULIAN

Работата с Марио Бакалов беше емоционално и позитивно преживяване за нас.
Блестящата му кариера и безупречен имидж го превърнаха в перфектното лице, което да представи пред българската аудитория марката Breitling, известна със своите часовници за професионални пилоти.
Надяваме и за вбъдеще да продължим успешното ни съвместно партньорство.

Giulian – Watches & Jewellery

ASTRA-ZENECA

“Екипът ни имаше удоволствието да чуе една брилянтна история за успеха, да научи как предизвикателствата се превръщат в истински възможности за тези, които вярват в потенциала, силите и конструктивния си дух.

Абсолютно съм убеденa, че Марио притежава сериозни умения и на него може да се разчита в качеството му на надежден мотивационен вдъхновяващ говорител, и ви препоръчвам да го имате в предвид за евентуално участие на корпоративни мероприятия.”

Зоя Паунова
Директор за страната – АстраЗенека България