Препоръки

  • Home
  • /
  • Препоръки

Организациите и компаниите, които ми се довериха

PhoneArena

We hosted Mario as a speaker to our team of 50 people. Mario is an inspiring leader and has managed to synthesize the numerous lessons he had learned over his career in crips and relevant manner to any person who is striving for growth and looking to add value to the world.

The feedback we received from the team was overwhelmingly positive.

Yavor Popov
CEO PhoneArena

ASTELLAS

SWISSPORT

Част от екипа на Суиспорт България имаше удоволствието да бъде част от вдъхновяващ семинар с мотивационния лектор и пилот Марио Бакалов. Той успя да грабне вниманието на колегите ни и да ги ангажира с ценните си знания и дългогодишния си опит, така че да подобрим ефиктивността и безопасността на летищните операции. Неговото завладяващо присъствие и практически познания предизвикаха положителна трансформация в нашия екип, давайки ни възможност да работим с повече доверие един в друг и с фокус върху безопасността. Благодарни сме на Марио, който сподели с нас лични свои истории и успя да мотивира колегите ни, за да повишим нашата производителност и екипност. Ще се радваме да продължим ползотворното сътрудничество с Марио и в бъдеще.


Лилия Стойкова,
Мениджър Човешки Ресурси SWISSPORT

TRANSPRESS

Марио Бакалов успя да вдъхнови мен и екипа на TRANSPRESS. Пътят му беше в съответствие със стратегията и ценностите на компанията. Посланията и примерите, които даде бяха въздействащи, полезни и практични за използване не само в професионална, но и лична среда.

Предостави ни полезни инструменти и конкретни съвети, които могат да се имплементират в работата на колегите. Практичността на информацията, която бе споделена, е ключов аспект. Марио успя да адаптира лекцията си спрямо специфичните нужди на компанията. Показа професионализъм, автентичност и история. С тези качества, обратната връзка от над 200 професионалисти в TRANSPRESS беше положителна, мотивираща и най-важното за мен отвори една вратичка у тях на любопитност и желание да учат още. Благодаря още веднъж на Марио Бакалов за страхотното представяне!


Веселин Стоянов,
основател и управител на TRANSPRESS

Българска банка за развитие

Вдъхновител, оратор, професионалист – с тези три думи може да бъде описан
накратко Марио Бакалов. Той е един от най-силно зареждащите публиката лектори,
които са били гости на корпоративни събития на Българска банка за развитие.
Мотивационната лекция, която Марио изнесе пред средните и висши мениджъри в
банката, беше изключително полезна за заздравяване на връзките между
ръководителите и техните екипи. Той сподели ценни съвети и конкретни примери от
своята професионална практика, които илюстрираха по един запомнящ се начин
колко важни за успеха на един екип са лидерските качества и умения на всеки
ръководител.

Оценката ни за Марио Бакалов е отлична и бихме продължили да работим с него и по
други проекти, свързани с надграждането на лидерските компетенции на ръководния
състав на банката.


Цанко Арабаджиев, изпълнителен директор
Иван Церовски, изпълнителен директор

„Мувио Лоджистикс“, част от холдинга „ВМ Финанс Груп

От името на компания „Мувио Лоджистикс“, част от холдинга „ВМ Финанс Груп”- бих искала да благодаря на Марио Бакалов, който беше гост-лектор на нашата Годишна мениджърска среща.

Марио има изключителен талант да вдъхновява и мотивира. Той сподели своя безценен личен опит – как да се развиваме и бъдем успешни в професията си. Не само разказа своята вдъхновяваща история на успеха, за това как да не се отказваме от мечтите си, но и предостави тактики и стратегии, които лидерите и нашите екипи могат да приложат в своя професионален и личен живот. Той демонстрира изключителна способност да комуникира с аудиторията си и да я зарежда с енергия и вярвам, че успя да повиши ангажираността на екипа за постигането на по-голям успех в бизнеса ни.
С благодарност,


Александра Мирчева,
Изпълнителен Директор „ВМ Финанс Груп”

Атос

Като наш специален гост, Марио успя за 90 минути да предаде енергия, мотивация и вдъхнивение на нашите колеги. Със своя личен пример и конкретни примери от професионалния му опит, Марио предложи други гледни точки, перспективи и нагласа за преодоляване на предизвикателства които стоят пред нас като екип и компания, за да бъдем по-успешни, уверени и позитивни.

Сърдечно благодаря и до нови срещи!

Милен Маринов,
Изпълнителен Директор на Атос България

Sasol ecoFT

Sasol ecoFT is part of Sasol Group, an international integrated chemicals and energy company, headquartered in South Africa. Sasol is world-leader in the development and application of the Fischer-Tropsch (FT) technology with more than 70 years’ experience. Sasol ecoFT leverages it proprietary technology, know-how and expertise to produce sustainable fuels and chemical intermediates from green hydrogen and sustainable carbon sources via the Power-to-Liquids (PtL) process. By deploying sustainable FT solutions globally, the company contributes to a thriving planet, society, enterprise and innovates for a better world.

As Sasol constantly strives for zero harm in our day-to-day operations, Sasol ecoFT had the pleasure to attend a team lecture on safety and human factors in the aviation industry given by Mario Bakalov. As pilot Mario has a wealth of knowledge and first-hand experience from aviation and was able to explain complex safety concepts in a simple, interesting and comprehensible manner. We can only recommend Mario and look forward to working again with him.

Dr. Helge Sachs, Senior Vice President Sasol ecoFT

Telerik Academy

Марио е изключително вдъхновяващ и същевременно автентичен лектор и лидер. След срещата с него, мениджмънт екипът ни в Телерик Академия остана много впечатлен от примерите от личния опит, които Марио сподели и от приятелската среда, която Марио създаде още в първите минути на срещата ни с него. И най-вече, екипът беше положително зареден да посрещне професионалните предизвикателства на утрешния ден, благодарение на инструментите и съветите, които Марио сподели. Разговор с Марио е вдъхновението, от което всеки мениджър се нуждае.

Александра Мечкова, Главен Изпълнителен Директор Telerik Academy

Пощенска банка

Уважаеми господин Бакалов,

Позволете ни с настоящото писма от името на ръководството на Премиум сегмент на Пощенска банка и лично от наше име да Ви благодарим за инетересната и вдъхновяваща презентация…

fubPkCNM
_rsanrBk
FwSGltdA
3bh62Ub0
А1 лого

А1 България

Марио Бакалов е един от най-интересните и вдъхновяващи гости, които сме имали. За мен и за колегите беше удоволствие да научим неговата гледна точка за работата с хора, за технологиите и за обслужването на клиенти. Марио ни разказа изключително интересни истории и ни предаде ценни уроци от своята забележителна кариера. Радваме се, че се включи в нашето събитие.

Николай Иванов
Старши директор “Продажби на частни клиенти” А1 България ЕАД

Банка ДСК лого

DSK Bank

Mario is a great lecturer who presents important leadership topics with great simplicity and clarity. The way he conveys management messages is great so that they resonnate for long-term period. Mario has brilliant presentation skills and charisma. It is always a pleasure to work with him!

Radoslava Krosneva
,
HR Director DSK Bank

logo-d

„Девин“ ЕАД

Сърдечно благодарим на Марио Бакалов за споделеното време и вълнуващия разговор на годишната среща на Търговския отдел на „Девин“ ЕАД! Послание от един истински ас в небето до лидерите на пазара на бързооборотни стоки на Земята.

Вярваме, че смяната на перспектива винаги действа вдъхновяващо за екипа. Марио успя да ни даде поглед „от високо“ с историите и опита, които сподели. Всички успяхме да се припознаем в примерите за екипна работа, емоционална и комуникационна интелигентност, които още веднъждоказаха важността на тези качества във всеки един отрасъл – от авиация до търговията с минерална и изворна вода.

Сигурна съм, че всеки един от екипа успя да получи едно нетрадиционно вдъхновение, което ще може да приложи в своето ежедневие, както в професионален, така и в личен план.

Искрено препоръчваме Марио Бакалов на всички компании, които искат да дадат една различна мотивираща перспектива на своите екипи.

Борислава Налбантова
Изпълнителен директор „Девин“ ЕАД

Vivacom_rebranding_2021_logo_negative

Виваком

C настоящата препоръка бихме искали да изразим удовлетворението си от успешното сътрудничество с г-н Марио Бакалов, като гост лектор в мотивационна сесия за наши служители.
Сесията беше част от годишната среща на екипа от вътрешни обучители към програмата Vivacom Tech School – доказани професионалисти и експерти в компанията.

Марио Бакалов предложи добре структурирана сесия, покриваща зададените от нас цели и съобразена със спецификата на аудиторията. Тя беше добре организирана и имаше необходимата динамика. В рамките на сесията г-н Бакалов сподели интересен опит и гледна точка за пътя към постигането на целите, с всички успехи и неуспехи, постижения и трудности. Успя да въздейства на аудиторията с вдъхновението и енергията си, с позитивна нагласа и целенасоченост. Представи много полезни подходи и решения в различни ситуации от своята професия, като направи добър паралел с корпоративната среда и предизвикателства.

Обратната връзка от участниците е изключително позитивна.

Препоръчваме Марио Бакалов като водещ и мотивационен лектор, както и бихме се радвали да го поканим отново в следващи събития.

Галина Софрониева
Директор Човешки ресурси

Омникар

Вълнуващата история на Марио Бакалов успя да ангажира всеки един от екипа. Някои припознаха себе си и се върнаха към детските си мечти, други се развълнуваха и мотивираха да преследват целите си, защото Марио Бакалов успя да докосне всеки един от нас.

Изключително харизматична личност и умел разказвач, вдъхновител и мотиватор. В залата имаше 56 души, не просто слушатели, а 56 човека участващи в разговора, жадни за повече и повече
информация, не само от професионалния живот на пилота Марио Бакалов, но и за личния живот на Човека – Марио Бакалов.

Подготовката по организацията на събитието започна месец преди това. Възхитени сме от изключителния професионализъм, с който Марио Бакалов подходи към организацията. Всички
предварителни срещи и разговори бяха ценни и носеха идеи и мотивация и за двете страни. За нас бе истинско удоволствие да работим с професионалист като Марио Бакалов. В процес сме на
обмисляне на следващи срещи и проекти, по които да работим заедно.

Г. Генев
Мениджър Омникар БГ ЕООД

Хенкел

Здравей Марио,
Бих искала лично да ти благодаря за вълнуващата ни среща в рамките на нашата инициатива Henkel Healthy Body & Mind Habits!

С невероятната си история и примери успя да задържиш вниманието на аудиторията – 100% от започналите да гледат сесията, завършиха гледането до край.

Истински вдъхновяващ разговор!

И до днес използваме метафорите, които толкова умело включи!

С пожелание за срещи и на живо през следващата година и още веднъж БЛАГОДАРЯ!


Галина Костова,

Президент Хенкел България

Telenor logo

Препоръка от Jason King, CEO Telenor Bulgaria

Dear Mario,

Thank you for your insightful and inspiring lectures. You had a very positive impact on the development of our Telenor Bulgaria Values & Culture program.
Sharing your unique teambuilding perspectives from the aviation industry, and especially as an A380 pilot, was an unparalleled experience for our managers. First-class all the way!

Jason King
CEO Telenor Bulgaria

Travel Management

Без съмнение препоръчваме Марио Бакалов като мотивационен лектор за всяко едно събитие. Ако се замисляте дали да поканите мотивационен лектор на събитие, направете го и то с Марио Бакалов. Той ще провокира интерес, ще използва елегантен подход да вплете своята лична история с темата на събитието, ще направи връзка на мотивационната реч с цялото събитие, като я превърне в значими изводи по пътя към успеха.

Марио винаги използва интересни модели и примери от своя професионален живот като пилот, които карат участниците в събитието да се замислят, провокира ги да погледнат нещата от друга перспектива и да обърнат повече внимание на детайлите и собствените си възможности.

Димитър Тодоров
Съсобственик и управител

L'Oréal

“Mario was a special guest on one of our educations. As senior pilot, during the interview he shared how cooperation looks like from a different business perspective, what are the cooperation challenges in airlines, what it takes to create great cabin crew team, the role of diversity and inclusion in this process and he shared his cooperation advices based on his experience. The audience appreciated very much the education and gave great feedback on Marios efforts to bring closer cooperation perspective from a different business model.”

Stefan Dumić
Learning And Development Specialist at L’Oréal

The Stars Group

“Highly intersting and inspiring discussion with such a great personality. Thanks a lot for the valuable input, Mario!”

Martina Vidolova
HR Business Partner The Stars Group

Montavit лого

Препоръка от Марио Илиев, Country Manager Montavit Bulgaria

От името на Монтавит, изказвам благодарност и признателност за вдъхновяващото участие по време на традиционната годишна среща на компанията с водещите педиатри и ОПЛ в град София, която проведохме в края на месец октомври 2020г.
В това предизвикателно време на COVID пандемия в световен план, особено засягаща милиони пациенти и стотици хиляди медици работещина първа линия, Марио Бакалов, внесе оптимизъм, вяра и надежда сред българските лекари, че отново можем да мечтаем , да полетим и издигнем високо над облаците.
С Марио Бакалов, обсъдихме общото между медицината и авиацията, като една от неимоверно най-важните допирни точки е безопастността преди всичко.
Силата на вярата , силата на науката, силата на медицината ще победи!

препоръка за Марио Бакалов от Марио Илиев, Country Manager Montavit Bulgaria
Safe Charge лого

Our Bulgarian site enjoyed a fascinating motivational lecture by pilot Mario Bakalov. An Airbus A-380 pilot, public speaker, positive thinker, dream achiever and a great inspiration to all his listeners.
Thank you, Mario, for sharing your professional flight experience, mind practices and the way you overcome life challenges. It’s been a powerful experience to our team.

RobinAid лого

Robinaid foundation

Сертификат на Марио Бакалов - 5th International Medical Class

Препоръка от Д-р Матиас Ангрес, Директор „International Medical Class Paediatric Critical Care”, Изпълнителен директор Robinaid foundation

Г-н Марио Бакалов ни въодушеви с еднa изключителна лекция и впечатляваща презентация в рамките на 5-я International Medical Class за детска интензивна медицина (в 30-тия Симпозиум за интензивна медицина, Бремен). На него му се отдаде да свърже по един много интригуващ, приятен и илюстриращ начин интересни аналогии между интензивна медицина и авиация. Теми като комуникация, нетехнически умения, йерархии и работа в екип послужиха и след лекцията за оживени и обогатяващи дискусии сред взелите участие медици. Поради това с голяма радост бихме желали сърдечно да поканим г-н Бакалов за участие също и в 6-я International Medical Class през февруари 2021 г.

Марио Бакалов с меки умения за медици
ABB лого

АББ Пауър Гридс

Препоръка към пилота Марио Бакалов от АББ Пауър Гридс България

Препоръка от Джузепе Русо, Изпълнителен директор на „АББ Пауър Гридс България`` ЕООД - град Севлиево

През януари 2020 година бе представен един нов проект на „АББ Пауър Гридс България” ЕООД – град Севлиево – „Служител на месеца” и „Екип на тримесечието”.

Целта на проекта е да отличава високите постижения и да допринесе служителите на АББ да станат по-кооперативни, позитивни, мотивирани, отговорни, иновативни, амбициозни, целеустремени, сплотени и желаещи да работят в екип.

Марио Бакалов въплъщава всички тези положителни и рядко срещани на едно място качества в себе си. Това бе и причината да бъде избран за лицето на инициативата. Марио е мотивационен лектор, който е в състояние да грабне вниманието на аудиторията си с позитивизъм, вдъхновение и с изключително интересен житейски пример и професионален опит. Въпреки, че лети високо, той е здраво стъпил на земята и преследва мечтите си с копнеж и усилен труд.

За нас бе удоволствие да посрещнем Марио във фабрика си. Появата му предизвика бурен интерес, породен от историите му, които той разказа с трепет.

Пожелаваме му успех и нови интересни преживявания, с които да мотивира все повече хора за напред.

пилотът Марио Бакалов с екип професионалисти в производствена база
пилотът Марио Бакалов на посещение в производствена база
Aurubis лого

Aurubis

човек от екипа на Aurubis
Референция за Марио Бакалов от Aurubis

Препоръка от Тим Курт, Изпълнителен директор на Аурубис

Mr. Bakalov was a special guest-speaker for an event, organized for managers in Aurubis Bulgaria. His professional and at the same time easy-going approach made the overall communication a real pleasure. The success story he shared, along with his optimistic and self-driven attitude towards challenges, grabbed the attention of the audience and completely supported the message we were aiming to transfer. Mario proved he is an excellent speaker, able to express himself in an intriguing and accessible way, also able to provoke the audience to reflect on their own approach when faced in front of an obstacle. His professional career path and the examples he shared are significant that our own personal development and growth depend on us, on our ability and courage to dream and learn, on our efforts and skills to take the best out of the opportunities we have.

It was a great pleasure to work with Mario and we hope we will have the opportunity to meet again.

HR&Leadership Forum 2019
Марио Бакалов изнася мотивационна лекция

“За мен презентацията на Марио Бакалов беше едно от най-стойностните неща на събитието на Економедиа.”
Нурхан

Марио Бакалов говори за мотивация

“Поклон за вдъхновението, което създадe Марио вчера в мен! Благодаря!”
Деница

Банка ДСК доверието е взаимно лого

ДСК

препоръка на г-н Марио Бакалов от Банка ДСК

Препоръка от Виолина Маринова, Главен Изп. директор и председател на УС на банката.

Имах удоволствието да се запозная и убедя лично в изключителните презентационни и мотивационни умения на г-н Марио Бакалов от специалното му участие като гост-лектор на първата Лидерска академия за топ мениджърите на Банка ДСК и Експресбанк, която се проведе в периода 18-19.09.2019 г. в гр. Варна. Останах силно впечатлена, както от огромния му забележителен опит и мъдри житейски съждения за неговата възраст, така и от чисто личните му качества като неотклонно следване на мечтите и непримиримост пред предизвикателствата по пътя към тяхното осъществяване, с които служи като истински вдъхновяващ пример за околните за това, че нито една мечта не е невъзможна за реализиране.

Неговото умение да грабва и държи през цялото време вниманието и интереса на аудиторията, съчетано с характерния му начин, по който успява да влияе мотивиращо на слушателите си с ярки и живи примери, го превръщат в безупречен и желан лектор за събития с насочен фокус към служители на фирми и корпорации от широк спектър индустрии.

Изключително успешното протичане на неговото гостуване на нашата академия, както и еднозначно положителната обратна връзка от присъствалите на неговата мотивационна лекция са най-ярките доказателства за неговия професионализъм и презентационни умения, които ми дават основания да го препоръчвам напълно за подобен род събития.

Първа Лидерска академия за топ мениджърите на Банка ДСК и Експресбанк.
пилотът Марио Бакалов изнася мотивационна лекция през екипа на Банка ДСК
AGCapital лого

AGCapital

благодарствено писмо към Марио Бакалов от AGCapital

Препоръка от Христо Илиев, председател на борда на директорите на AGCapital.

Марио Бакалов беше специален гост на годишните награди на AG Capital – 100-те Най. Това е най-важното събитие за холдинга, което събира на едно място най-успешните компании, изпълнителни директори, служители и партньори на групата.

Марио сподели с нас неговия изключително интересен и успешен път към реализация на мечтите като направи интригуващи препратки и към нашия бранш. Той успя да грабне аудиторията и да вдъхнови всички присъстващи с една наистина сърдечена, естествена и много човешка презентация.

Сърдечно благодаря на Марио и с удоволствие го препоръчвам като един от най-добрите мотивационни лектори, които сме канели до сега.

пилотът Марио Бакалов изнася мотивационна лекция
пилотът Марио Бакалов говори за мотивация
Лийн Институт България лого

Препоръка от Лийн Институт България

Васил Петров, управляващ директор на Лийн Институт България

Благодаря за участието и за интересната презентация. Публиката беше възхитена!

пилотът Марио Бакалов говори на Лийн конференцията в София през 2019-а година
пилотът Марио Бакалов с всички лектори от Лийн конференцията в София през 2019-а година
ДЗИ лого

ДЗИ

Препоръка за Марио Бакалов от ДЗИ

Препоръка от Коста Чолаков, Главен Изпълнителен Директор на ДЗИ

През февруари 2019 г., в град Пловдив, за шеста поредна година ДЗИ проведе най- мащабното си мероприятие – Национална търговска конференция, събирайки на едно място стотици от своите най-изявени търговци.

Практика на такива мероприятия е да каним специални гости. Тази година това бе Старши първи офицер Марио Бакалов, които пристигна, за да сподели своя вълнуващ разказ за това как едно българско момче сбъдва мечтата си да бъде пилот.

За мен бе изключително вълнуващо да слушам историята на Марио и да усетя как неговия личен успех и постоянство вдъхновяват цялата аудитория. Самият той сподели нещо много важно – „Общото между пилотите и застрахова телите е, че си поставят високи цели, за които се изисква максимална скорост на изпълнение; трябва да предлагат на клиентите си удобни, вълнуващи и приятни услуги, за да бъдат най-добрите компании в секторите, в които оперират”.

Гордея се с всеки успял българин и съм уверен, че най-големите успехи на Марио тепърва предстоят!

пилотът Марио Бакалов изнася мотивационна лекция пред ДЗИ
пилотът Марио Бакалов изнася мотивационна реч пред ДЗИ
ALD Automotive лого

АЛД Аутомотив ЕООД

Препоръка от Олена Тимофийва, Главен изпълнителен директор на АЛД Аутомотив ЕООД

Марио участваше като заключителен лектор на нашата годишна среща и бих искала да споделя препоръката си за него като истински професионалист в работата си от начало до край.

На първо място, Марио инвестира всоето време и усилия, успявайки наистина да разбере нашите нужди и настрои посланието си към темата на срещата.

Бих определила Марио като вдъхновяващ и харизматичен говорител. Той мотивира аудиторията със своя силен личен пример, съдържащ се в принципи като последователност, екипен дух, позитивен подход. Това неминуемо води всеки човек по пътя на професионално израстване и личен успех.

Историята на Марио е истински пример за това, как човек е творец на съдбата си и мечтите стават реалност посредством отдаденост и много труд.

Препоръчвам сътрудничество с Марио, в качеството му на мотивационен говорител, на компании, които целят искрено вдъхновение, заредено с лична история и пример.

пилотът Марио Бакалов изнася мотивационна реч
Volvo Group лого

Volvo Group Bulgaria

Препоръка за пилотът Марио Бакалов от Volvo Group Bulgaria

Препоръка от Карин Йохансън, Управляващ Директор на Volvo Group Bulgaria

Марио Бакалов беше поканен като мотивационен гост-лектор на нашата годишна фирмена среща и това беше страхотен успех. Той сподели своята история и мечтите си, които осъществява с много усърдие въпреки трудностите по пътя. Подчертавайки важността на работата в екип, ефективната комуникация и сътрудничество в авиационната среда, Марио направи много успешно паралел с нашата компания и бизнес сегмент. Той завладя аудиторията с лекота, като въпросите и отговорите в края на срещата не стихваха.

Марио приема мисията си със сериозна отговорност и в предварителните срещи с него определихме посоката и съдържанието спрямо нашата аудитория. Той дойде изключително добре подготвен за презентацията. Същевремено ни респектира със скромната си личност, отговаряйки на всякакъв тип въпроси с голямо уважение.

Последвалите коментари след срещата бяха изцяло позитивни. Нашата компания се отличава с разнообразие от специалисти в различни професионални направления и гостуването на Марио Бакалов беше високо оценено от всички.

пилотът Марио Бакалов изнася мотивационна реч пред Volvo Group
MUSSALA лого

Мусала Иншурънс Брокер

Референция за пилота Марио Бакалов от MUSSALA

Препоръка от Николай Чернев, собственик на Мусала Иншурънс Брокер

За Марио Бакалов

мотивационен лектор на Годишния семинар 2019 на Мусала Иншурънс Брокер

Изключително завладяваща и мотивираща презентация на Марио Бакалов, която дни наред беше коментирана и обсъждана от служителите на нашата компания, безспорно доказателство за впечатлението, което е оставил в тях.

Лично за мен той е изключителен професионалист и патриот. В това отношение е истински пример за подражание.

Благодарим ти, Марио!

пилотът Марио Бакалов като мотивационен лектор
investor лого

Investor

препоръка за пилота Марио Бакалов от investor

Препоръка от Георги Бисерински, изпълнителен директор Bloomberg TV Bulgaria

Изключително удоволствие за нас беше да приветстваме г-н Марио Бакалов като специален гост-лектор на годишния коктейл на Investor Media Group, който се проведе на 13 декември 2018 г. в София.

В рамките на 30 минути г-н Бакалов направи вдъхновяваща презентация за нелекия, но удовлетворяващ път към успеха. Несъмнено примерите, които Марио сподели, окуражиха публиката и доказаха, че с постоянство, упоритост и вяра, невъзможното става постижимо.

Гости на събитието бяха представители на бизнеса, изпълнителни директори на едни от най-големите компании в България, предприемачи, партньори на медийната група. Всички те останаха впечатлени от личния подход и непринудеността, с които г-н Бакалов направи презентацията си.

Представянето му очерта не само изключителния му професионализъм, но и отношението му към работата, която за него е не просто задължение, а страст и удоволствие. Тази ангажираност пролича и в отговорите на въпросите, които получи след представянето си, и от разговорите му с гостите.

Investor Media Group благодари на г-н Бакалов за мотивиращата презентация, която беше високо оценена от аудиторията.

пилотът Марио Бакалов изнася мотивационна реч - близък план
пилотът Марио Бакалов говори за мотивация на светско събитие
А1 лого

A1

препоръка за пилота Марио Бакалов от A1

Препоръка от Александър Димитров, Главен Изпълнителен Директор на А1 България

По време на организирано мероприятие на А1 България директори и техните заместници се включиха в атрактивна симулация на борда на реален пътнически самолет с цел да проверят доколко са подготвени да работят като екип, дори и в критична ситуация.

Ръководител на полета и инструктор бе Марио Бакалов, от който получиха задача – да вземат решение къде да приземят самолета в усложнена обстановка.

Марио успя по интересен начин да демонстрира на аудиторията как се взимат решения в динамични и комплексни ситуации на борда като направи препратки към реалния живот.

При така проявения професионализъм, желание за споделяне на своя опит и насоки за личностен успех, бих препоръчал Марио Бакалов като мотивационен лектор.

Марио Бакалов в самолет
мотивационна реч с пилота Марио Бакалов пред екипа на А1
Konica Minolta лого

Konica Minolta

референтно писмо за пилота Марио Бакалов от Коника Минолта Бизнес Солюшънс България

Препоръка от Елена Дречева-Владимирова, Изпълнителен Директор на Коника Минолта Бизнес Солюшънс България ЕООД

Поканихме Марио Бакалов за среща с екипа ни за да сподели своя опит като пилот и предизвикателствата в работата му.

Екипа на Коника Минолта в България бе изключително въодушевен, вдъхновен и зареден от лрезентацията на Марио Бакалов и разговора с него след това. Всички ние учим и разбираме по аналогия много по-бързо. Примерите на Марио за преодолените препятствия по пътя към успеха ни дадоха стимул да мислим, че можем да постигнем още по-високи постижения в областта, в която работим. Екипа ни се мотивира допълнително и от личната история на Марио, който е пример, че за мечтите няма граници ако целенасочено ги преследваш.

Марио Бакалов е изключително магнетична личност!

пилотът Марио Бакалов изнася мотивационна лекция
пилотът Марио Бакалов изнася мотивационна лекция през екип
Coca Cola лого

Кока-Кола ХБК България АД

референция за пилота Марио Бакалов от Coca-Cola HBC

Препоръка от Магдалена Тютюнджиева, Бизнес Партньор, Човешки ресурси - Търговска Функция, Кока-Кола ХБК България АД

Марио Бакалов беше специален гост като част от вдъхновяващо събитие на Кока-Кола ХБК България АД, предназначено за преките ръководители в Търговска функция.

Изключително вълнуващо за колегите беше да научат от първо лице какъв е пътят до ролята на пилот на най-големия пътнически самолет Ербъс А-380. Примерите и събитията, които Марио сподели, бяха ясно доказателство, че няма невъзможни неща и че вярата в мечтите и упоритата работа винаги носят резултати. Колегите имаха възможност и да зададат своите въпроси, както и да дискутират теми, оттяхната практика като ръководители с него.

Благодарение на изключителния си опит, умения и позитивизъм, Марио успя да предаде ценни послания относно ролята на лидера, значението на сплотения екип и силата на мечтите.

Искаме да благодарим на Марио за професионализма и кооперативността и да го препоръчаме като мотивационен говорител за всеки тип събитие!

Завладяващ Afterwork с Марио Бакалов

пилотът Марио Бакалов с голям екип от хора

Председателят на УС на Съвета на жените в бизнеса в България д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens България, коментира, че има допирни точки между света на бизнеса и света на авиацията заради динамиката и нуждата от бърза реакция. Тя попита Марио Бакалов как пилотите успяват да си почиват от натоварващата им работа. „Когато моят полет свърши, работата ми приключва, докато при вас напрежението може да продължи и след края на работния ден“, коментира Бакалов.

ВИЖ ПОВЕЧЕ

„Летище София“ ЕАД

благодарствено писмо към пилота Марио Бакалов от екипа на Летище София

Настоящото се издава на Марио Бакалов – Старши първи офицер на Ербъс А-380, в потвърждение на неговото участие в „Училище за авиация“ – доброволческа програма на „Летище София“ ЕАД

През годините сме имали удоволствието и възможността за работно взаимодействие със старши първи офицер на Ербъс А-380 Марио Бакалов. Последните ни делови отношения включват участието на г-н Бакалов в единствената по своя замисъл и обхват доброволческа програма „Училище за авиация“ под патронажа и с личната подкрепа на г-жа Ася Иванова – Председател на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД.
Представителността на програмата, допълнена от обществената разпознаваемост и доказан професионализъм в областта на авиацията на г-н Бакалов се оказаха решаващи за присъединяването му към февруарското издание на „Училище за авиация“. Признаваме усилията на г-н Бакалов и безкомпромисната му отдаденост към каузата и идейния замисъл на „Училище за авиация“. Интересът, който предизвика сред детската аудитория говори за увлекателния и неподражаем начин, по който бе представена професията пилот на най-големия пътнически самолент в света.

„Летище София“ ЕАД благодари на Марио Бакалов – Старши първи офицер на Ербъс А-380 и оценява оказаната чест да бъде сред лекторите, ангажирани в пилотната година на доброволческата програма „Училище за авиация“.

Ася Иванова – Председател на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД
Мая Андреева – Заместник-председател на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД
Владимир Рапонджиев – Изпълнителен директор на „Летище София“ ЕАД

мотивационна лекция с пилота Марио Бакалов пред екипа на Летище София
пилотът Марио Бакалов с екип от Летище София

eJOI

Благодарствено писмо с референции към Марио Бакалов от EJOI

Относно: Благодарност и референция за Марио Бакалов

“Марио Бакалов е съчетание от отдаден сериозен професионалист и очарователен сладкодумен разказвач. Точно такъв ни беше нужен за церемонията по откриване на Първата европейска младежка олимпиада по програмиране – eJOI (http://ejoi.org). Тържествеността на събитието и високите гости – Президента на България Румен Радев и Еврокомисаря за „Цифрова икономика общество“ Мария Габриел – предполагаха стегнато фокусирано изказване; тематиката на състезанието – състезание с тежки алгоритмични задачи – изискваха логика и инженерна мисъл, основната аудитория – най-добрите програмисти до 15,5 г на Съвета на Европа – вдъхновение, мотивация и непринуденост едновременно. Марио успя да постигне и възторг и усмивки сред всички. Благодарим му и го препоръчваме горещо!

От: Красимир Манев, Бисерка Йовчева, Алексей Христов, Елена Маринова – инициатори на европейската младежка олимпиада по програмиране eJOI

Марио Бакалов - участие на EJOI

Мотивационна реч пред 300 мениджъри на СИБАНК, включително висшето ръководство

„Целите, които са поставени пред нашите служители са изключително високи и задачата ни да ги мотивираме не е лека. С помощта на Марио и неговата невероятна история и личен пример ние им показахме, че няма невъзможни неща и човек може да изкачи и най-високите върхове с постоянство и усърдие!

Марио е изключителен професионалист, не само като пилот, но и като лектор. Неговите комуникационни умения, свеж чар и позитивност превърнаха корпоративното ни мероприятие в запомнящо се преживяване за всички присъстващи.“

Петър Андронов, Кънтри мениджър на KBC Group за България

пилотът Марио Бакалов и две стюардеси от екипажа в самолетен хангар

EKO България

“С неговата изключително добра репутация на компетентен и ангажиран професионалист, Марио помогна съществено на ЕКО да популяризира новото си гориво Авио Дизел. Също така Марио блестящо представлява ЕКО на различните медиини събития и успя с неговите лични качества да впечатли както клиентите ни, така и нашите служители.”

Георги Деянов, Изпълнителен директор на ЕКО България

пилотът Марио Бакалов изнася реч

Лекции в BULATSA по управление на човешките ресурси, CISM и предизвикателствата на операция A380

“Във връзка с отличните му презентационни умения, силното лидерство демонстрирано от г-н Бакалов в международен план, му е дало уникалната подготовка, за да бъде надарения говорител и изключителния педагог, какъвто е. Присъствието и красноречието му са едновременно увлекателни и вдъхновяващи.

Без колебание мога да кажа, че г-н Бакалов е опитен професионалист, чиято самодисциплина, съвестност и комуникативност биха го превърнали в изключително ценен актив за всеки проект. В цялата му инициативност, достижения, амбиция и ентусиазъм, всяко предприятие, с което се ангажира е обречено на успех.”

Георги Пеев
Генерален Директор на
РЪКОВОДСТВО HA ВЪЗДУШНОТО ДВИЖЕНИЕ – BULATSA

пилотът Марио Бакалов получава награда от BULATSA

Връчване на наградата от г-н Петър Данаилов, директор на София Център

пилотът Марио Бакалов с екип

На среща с генералния директор Георги Пеев и заместник-генерален директор Иван Дяков

референция към Марио Бакалов от BULATSA

Носител на годишните награди за авиационни SkyStars ``Ace Star`` 2016

пилотът Марио Бакалов развява българския флаг от прозореца на Airbus A380 след кацането му в София

16.10.2016 За първи път A380 каца на летище София, България

Годишни награди за авиационната индустрия - Марио Бакалов

KATARZYNA ESTATE

референция към пилота Марио Бакалов от KATARZYNA

Марио Бакалов е мотивационен лектор, способен да грабне аудиторията с позитивизъм, вдъхновение и личен пример, както и с изключителния си професионален опит. В своите срещи и лекции, Марио използва интересни модели и примери от живота и работата си, които насърчават участниците да вярват в себе си и в своите способности, както и да бъдат успешни и целеустремени.

Цветелина Николова
Управляващ директор на Катаржина Естейт ЕООД и Платинум Брандс ЕООД

GIULIAN

референция за пилота Марио Бакалов от GIULIAN

Работата с Марио Бакалов беше емоционално и позитивно преживяване за нас.
Блестящата му кариера и безупречен имидж го превърнаха в перфектното лице, което да представи пред българската аудитория марката Breitling, известна със своите часовници за професионални пилоти.
Надяваме и за вбъдеще да продължим успешното ни съвместно партньорство.

Giulian – Watches & Jewellery

ASTRA-ZENECA

референция към Марио Бакалов от АстраЗенека България

“Екипът ни имаше удоволствието да чуе една брилянтна история за успеха, да научи как предизвикателствата се превръщат в истински възможности за тези, които вярват в потенциала, силите и конструктивния си дух.

Абсолютно съм убеденa, че Марио притежава сериозни умения и на него може да се разчита в качеството му на надежден мотивационен вдъхновяващ говорител, и ви препоръчвам да го имате в предвид за евентуално участие на корпоративни мероприятия.”

Зоя Паунова
Директор за страната – АстраЗенека България

Марио Бакалов - участие мотивационна лекция