Мотивационни речи

Мотивационни речи и тренинги за мотивация

Марио е изключително вдъхновяващ и харизматичен лектор. Той е способен да грабне аудиторията със своя силен личен пример, съдържащ се в принципи като последователност, екипен дух, позитивен подход. Това неминуемо води всеки човек по пътя на професионално израстване и личен успех. Той се отличава от другите лектори по това, че неговата впечатляваща история е реална и проектите му се следят от десетки хиляди хора в България и по света.

Марио участва в корпоративни събития, конференции и мотивационни мероприятия за мотивация на персонала и личността, като вдъхновява аудиторията:

 • Как всеки може да постигне целите си с вяра, постоянство и издръжливост.
 • Невъзможните на пръв поглед мечти могат да се реализират (кацането на Ербъс A380 в София, детската мечта да станеш пилот).
 • Препятствията и спънките са част от живота и как можем да ги преодолеем, за да станем по-силни и успешни в това, което правим.

Мотивация за успех - галерия от различни лекции и събития

Според Марио, вярата в собствените качества и възможности и най-вече вътрешната настройка са ключът към успеха. Той казва:

„С опита ми в живота и професията научих с годините една полезна настройка към предизвикателствата. Виждам ги като нещо трудно, но същевременно интересно и вълнуващо. Като ситуация или период, в който съм на изпитание и имам възможност да докажа какво мога и че ще успея да се справя. Разбира се, случва ми се като на всеки човек да се притеснявам или тревожа, но винаги се опитвам да се фокусирам напред и в това какво мога да постигна с дадените ресурси, а не с кое не мога да се справя. И в сегашния труден период гледам само напред и се вълнувам какво ли ме очаква в бъдеще. Пожелавам на всички ни повече позитивни мисли и увереност!“

Още допълва:

„Силните и успешни хора не са задължително тези, които печелят, а тези, които не се предават когато срещат несполуки, които се учат от грешките си и вярват в едно по-светло бъдеще, което са способни сами да изградят.“

Марио Бакалов лого

Тренинги за мотивация на персонала и личността

Марио участва в корпоративни събития, конференции и мотивационни мероприятия, като вдъхновява аудиторията:

 • Как всеки може да постигне целите си с вяра, постоянство и издръжливост.
 • Невъзможните на пръв поглед мечти могат да се реализират (кацането на Ербъс A380 в София, детската мечта да станеш пилот).
 • Препятствията и спънките са част от живота и как можем да ги преодолеем, за да станем по-силни и успешни в това, което правим.

Какво представлява лекцията:

 • в първата част от тренинга Марио говори за детската си мечта;
 • следват факти и ключови биографични моменти от обучението му и жетйския му опит;
 • сбъдването на мечтите и цената за това;
 • какво е да изживяваш мечтите си;
 • неуспехът е част от успехът, как Марио се е справил с трудните фази в живота и не е изгубил вяра в целите си.

Цели:

В тренингите за мотивация Марио разказва за неговия път към успеха и споделя как се постига една мечта. Тук той набляга на конкретни цели, защото мечтите без цели си остават само мечти. Също аудиторията ще разбере и за неговите неуспехи и как се е справил с различните препятствия.

Като резултат на тренинга, участниците ще бъдат вдъхновени с конкретни и нагледни реални примери и окуражени да предприемат крачки към своя личен и професионален успех.

Аудитория:

Примерите и съветите от богатия професионален и личен опит на Марио са изключетлно интересни и полезни за всички, които имат високи цели и търсят кураж и вдъхновение, за да ги постигнат.

Най-често Марио е канен на корпоративни мероприятия, където се цели мотивация за персонала и аудиторията желае да обогати хоризонта си, както и да бъде ведро и позитивно заинтригувана.

Теми в мотивационните презентации:

 • Мечтите и тяхното реализиране – една реална и вдъхновяваща история;
 • Крачките назад и как отново да се изправим след тежки моменти като настоящата криза;
 • Благоприятни качества и настройки за успех;
 • Адаптивност и вяра, всичко зависи от самите нас;
 • Стратегии за управление на кризисни ситуации (например корона);
 • Без промяна няма развитие, как да бъдем инициатори на бъдещето;

За Марио е от огромна важност по време на интерактивната презентация да предразположи аудиторията за добра и отворена последваща дискусия.

Времетраене:

Типичното времетраене е между 60 и 90 минути, в зависимост от броя на въпросите и създалата се дискусия.

Допълнителни теми:

 • Как да запазим самообладание по време на Ковид-19 / психическо здраве и стрес;

Като пилот, Марио е силно засегнат от последиците на Ковид-19. Световната авиация е до голяма степен на земята, включително и самолетът А380. Как обаче той въпреки тежката ситуация успява да остане фокусиран, усмихнат и ведър вдъхновител и да продължи с вълнуващи проекти, ще научите в неговите презентации.

Други теми, включени в лекцията:

 • Как да се грижим за психическото ни здраве и да овладеем стреса;
 • Кои грешки не трябва да допускаме в трудни моменти;
 • Начини да използваме времето в криза в наша полза;

Онлайн обучения

Всички участия се провеждат и в онлайн формат като се набляга на интерактивност за да се задържи вниманието на аудиторията въпреки дистанцията и актуалните условия.